LABORATOR - Universitatea din Oradea

   

     Acest proiect a fost o provocare și deopotrivă o călătorie în timp. Totul a început de la principala condiție, respectiv suplimentarea locurilor pentru studenții Facultății de Inginerie Electronică și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea, de la 18 la 30, la care s-a adaugat catedra și un birou pentru cercetători.

     Prin înlocuirea mobilierului am reușit să grupăm în 3 insule birourile pentru studenți. Am ales o tablă digitală cu suport mobil pentru a facilita mutarea acesteia, astfel încât să facilităm vizionarea ei de către toți studenții. Pentru a păstra totuși senzația de spațiu am optat pentru pereți albi și un tapet jucăuș cu ecuații imprimate, adăugând antracit pentru punerea în valoare a grinzilor. Birourile au fost alese într-o nuanță închisă de maro, iar scaunele de birou constituie pata de culoare, în acest caz turcoaz și albastru.

     Plantele naturale vin să coloreze și să învioreze ambientul și, de asemenea, amplasarea lor aduce un element de unitate împreună cu măștile care maschează caloriferele.

     Având în vedere necesitatea unei zone în care să existe o sursă de apă, necesară în manipularea echipamentele, am conceput un riflaj de lemn într-o nuanță apropiată cu vechea pardoseala din lemn masiv, pe care am ales să o păstrăm și recondiționăm. Din același material am ales să executăm și un cuier la intrare.

     Pentru depozitarea echipamentelor care nu stau pe birouri în mod permanent, am optat pentru niște dulapuri generoase de depozitare, în nuanța pereților.

     Corpurile de iluminat tip neon au fost înlocuite cu corpuri moderne cu led pentru a eficientiza consumul de energi. Întreaga instalație electrică a fost concepută astfel încât să deservească insulele formate, alimentate prin șine montate la nivelul pardoselii pentru a ascunde numeroasele cabluri.

     Dotările laboratorului, necesare înfăptuirii actului didactit, constituie cea mai mare parte a investiției.

     Proiectul a fost realizat cu sprijinul Asociației ”Casă Dragă Casă” și Compania Plexus, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electronică și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea. 

     PS: din fericire pentru mine, am avut posibilitatea de a fi studentă din nou pentru o perioadă scurtă de timp și spre împlinirea mea a fost un proiect foarte apreciat atât de studenții beneficiari cât și de cadrele didactice.

Mobilier: Ikea;

Riflaj, suporturi de flori și mască calorifere: Casamobgroup;

Scaune: www.importatorscaune.ro;

Rulouri: Casa Verdi;

Plante decorative: Dacardi, Hornbach;

Tapet: www.mivali.ro;

Ceas perete: www.beclockwise.ro ;

Finisaje: Herald Com Impex SRL.

Proiecte recente

Green Apartment

Something blue, something new