Green Apartment

   Încă un proiect adresat iubitorilor de verde și natură, unde proprietarul și-a dorit un design minimalist, cu ușoare accente clasice, având în vedere situarea apartamentului în zona centrală a orașului. Cum îmi place mie să spun, acest apartament te ”cuprinde” cum ai pășit în el și în orice încăpere te-ai afla parcă spune aceiași poveste: una a relaxării și a stării de beatitudine.

    Am optat pentru o pardoseala cu un model atemporal, terrazzo, care își găsește utilitatea prin versatilitatea ei, putând fi integrată cu ușurință în aproape orice stil, fiind foarte puțin pretențioasă. Am folosit-o în hol  și bucătărie, prelungind-o în baie, renunțând la pragul de trecere, pentru a oferi senzația de continuitate, constituind astfel element de unitate. Aceasta se completează armonios cu parchetul triplustratificat care aduce greutatea lemnului în ambient, în funcție de care am ales ulterior nuanța mobilerului și a patului din lemn masiv.

    Dormitorul, unde atât pereții, cât și tavanul, au fost vopsiți într-o nuanță de verde ușor prăfuit, te poartă într-o altă lume, una a relaxării și odihnei. Corpurile de iluminat au fost alese pe măsură, oferind o lumină difuză, ambientală, dezvăluind discret tabloul cu silueta feminină care a stat la baza întregului design al camerei și care se reflectă în oglinzile amplasate pe peretele opus. Din acest considerent, dulapurile de tip dressing au fost echipate cu un sistem de iluminare interior, la deschiderea ușii aprinzându-se benzile led care asigură cantitatea de lumină necesară, în mod uniform.

    Livingul – birou te poartă la propriu în natură având în vedere tapetul care ilustrează un pin în grej și negru. În completarea acestuia am venit cu o canapea confecționată dintr-o stofă care imită textura sacului, folosită de asemenea și la scaunele din bucătărie, pentru a asigura legătura subtilă între încăperi, alături nuanța de verde folosită pe peretele din bucătărie și pe zona sub formă de arcadă din living, locul fostei sobe, transformat într-o bibliotecă și evidențiat prin colorarea lui și montarea polițelor de lemn masiv. Oglinda a fost menită să reflecte arcada și pe peretele opus și să creeze impresia de spațiu, având în vedere că suprafața livingului – birou este de doar 12 mp.

    Perdelele au fost alese dintr-o țesătură de in, iar draperiile dintr-un material texturat similar cu cel din canapea,  cromatica acesteia au venit sa echilibreze ambientul în cazul dormitorului, și să aducă vitalitate în cazul livingului.

Bucătăria este împărțită în 3 zone: cea de gătit, cea de luat masa și cea de mini bar. Aceasta conține elemente din celelalte camere, cum ar fi tabloul cu pin, respectiv cel reprezentând silueta feminină regăsită și în dormitor. Scaunele de la locul de servit masa sunt din lemn masiv, însă au aspect modern, aparținând aceleiași colecții cu cel de la bar.  

    În baie am optat pentru placarea peretelui din spatele oglinzii cu același model de gresie, însă varianta texturată, cu aspect de piatră naturală. Pentru a-i conferi căldură am optat pentru placarea pereților din zona căzii cu o gresie care imită riflajul de lemn.

    PS: Acest apartament încă trezește zâmbetul proprietarului când îi trece pragul. Mission succesfully accomplished.

Mobilier: Casamobgroup;

Scaune și canapea: Atelier September;

Decorațiuni: Mobexpert;

Tablouri: www.creativedeco.ro; Leroy Merlin;

Tapet: www.photowall.com;

Uși: Eurobac;

Corpuri de iluminat: Evalight, Mobexpert, Lucente, Ledpro.